Apartmani Beograd - Najčešća pitanja

Apartmani Beograd, Imate li pitanja? Kontaktirajte nas.

Mi znamo da postoji veliki broj tvrtki za iznajmljivanje apartmana, i zato je vrlo važno za nas da budemo što transparentniji za vas, da vam pružimo sigurnost koja vam je potrebna pri donošenju odluke rezervirati smjestaj u apartmani Beograd - Rakoc. U tom cilju, napravili smo našu kontakt stranicu, i odjeljak s najčešćim pitanjima, koji će vam dati širi uvid u poslovanje tvrtke apartmani Rakoc.

Zašto apartmani Rakoc?

Apartmani u Beogradu - Rakoc nudi ekskluzivni izbor apartmana. Strogi centar grada je prostor u kojem poslujemo: Naš tim će vam pružiti sve potrebne informacije, uputiti vas kako možete doživjeti grad kao lokalni stanovnik.

Da li usluga čišćenja uključena u ukupnu cijenu?

Za sve stanove završno čišćenje i tjedno čišćenje za dulje boravke uključuje u ukupnu cijenu. Ukoliko se želi dodatno čišćenje stana to je navedeno u uvjetima za svaki stan u opisu (nakon što ste odabrali datume).

Da li stan Uključuje posteljinu i ručnike?

Da, svi naši apartmani uključuju posteljinu i ručnike (jedan set ručnika po osobi: 2 za kupanje i 2 za ruke). Možete zatražiti dodatni set ručnika za 5 € po setu. Molimo raspitajte se prije dolaska i potvrdite je li vam ova usluga potrebna.

Da li je internet uključen u ukupnu cijenu?

Svi stanovi imaju WiFi / ADSL internet što i piše u opisu apartmana. Takodje piše u opisu da je internet besplatan a obično je besplatan i dodatni servis.

Da li su dozvoljeni kućni ljubimci u stanovima?

Beograd Apartmani Rakoc ne dopuštaju ljubimce u apartmanima.

Kako mogu kontaktirati Beograd Apartmani agenta?

To je vrlo jednostavno. Možete nas kontaktirati putem: Telefona: +381 64 336 5035 / Skype: -------------- E-mail: rakoc.rs@gmail.com

Da li je moguće da se organiziraju skupovi / društveni susreti u stanovima?

Ne, biko kakvi skupovi / društveni susreti su strogo zabranjeni u stanovima i zajedničkim dijelovima zgrade. Klijent je dužan koristiti stan samo u svrhu za koju je iznajmljen (kao smestaj).

Da li je maloljetnicima dopušten najam stana?

Ne, maloljetnici moraju biti u pratnji odrasle osobe to jest svog zakonskog zastupnika. Takodje, neki od naših apartmana zahtjevaju minimalnu starosnu dob da bi mogli iznajmiti apartman (npr. Vise od 35 godina).

Plaćanje: Da li je u konačnu cijenu ukljucen PDV / ostali porezi?

PDV je već uračunat u cijenu. Boravišna pristojba u Beogradu nije uključena u konačnu cijenu što možete pročitati u uvjetima. Ako ste u bilo kakvoj nedoumici možete nas kontaktirati izravno za više informacija.

Hoću li morati platiti depozit?

Svako oštećenje u stanu uzrokovano tijekom vašeg boravka će se naplaćivati. Ovisno od stana depozit se naplaćuje u gotovini ili sredstvima na kreditnoj kartici. Ove informacije će se u opisu apartmana.

Mogu li platiti bankovnim transferom boravak?

Normalno, moguće je plaćanje bankovnim transferom. Ako želite platiti bankovnom doznakom obratite nam se kako bi vam proslijedili upustvo.

Poništenje ili otkaz rezervacije Kako mogu otkazati rezervaciju?

Ako želite otkazati rezervaciju, morate nas obavijestiti e-mailom na: rakoc.rs@gmail.com Morate dobiti odgovor o otkazu. Otkaz ne moze biti obavljen telefonom.

Što će se dogoditi ako otkažem rezervaciju?

Otkazi podliježu pravilima kako je navedeno u našim online uvjetima. Ako rezervacija blagovremeno otkazana naknada će biti vraćen natrag kao što je primljena ili na bankarski račun. Ako otkazni rok nije bio odgovarajući, iznos će se naplatiti s depozita kojom je rezervacija napravljena.

Rezervacije: Kako mogu napraviti rezervaciju?

. 1. Provjerite dostupnost: Na našoj web stranici potražite raspoložive apartmane odabirom datuma / broja gostiju preko forme u gornjem lijevom kutu `pretraga apartmana '.
. 2. Odaberite željeni stan: dobit ćete prikaz cijene za vaš boravak. Možete vidjeti pojedinosti apartmana pritiskom na 'detaljnije'. Možete rezervirati apartman pritiskom na 'Rezerviraj'.
. 3. Napišite svoje osobne podatke: Obrazac će biti prikazan za odabrani stan ukazujući na cijenu i depozit u slučaju da postoji potreba.
. 4. Plaćanje unaprijed (ako je potrebno): U slučaju da je potreban depozit to će biti naznačeno ispod cijene. Za sve rezervacije će se tražiti podaci kreditne kartice, cak i ako ne postoji potreba za depozitom.
. 5. Potvrda: Kad se jednom popuni i posalje forma za rezervaciju, uključujući i podatke o kreditnoj kartici, stranica potvrde rezervacije će se pojaviti s pojedinostima Vaše rezervacije i brojem rezervacije. Također ćete primiti obrazac potvrde putem e-maila.

Kako mogu provjeriti je li stan slobodan za željeni period?

Na našim web stranicama, tražite raspoložive stanove odabirom datuma / broja gostiju preko okvira u gornjem desnom kutu "pretraga za dostupnost".
Kada ću primiti obrazac potvrde na e-mail?

Vi ćete dobiti svoj obrazac potvrde e-mailom tek nakon što se dovrši postupak rezervacije. Molimo takodje provjerite neželjenu postu ako ga ne možete naći!

Gdje mogu vidjeti adresu stana?

Adresa stana je predočena na vašoj potvrdi, kao i druge bitne informacije za vaš boravak, kao mobilni broj kontakata, check in / out informacija, posebne usluge s linkovima na našu web stranicu i, itd.

Dolazak i boravak u apartmanu: Gdje ću primiti apartmanske ključeve?

Predstavnik Beograd Apartmani - Rakoc će vas dočekati ispred stana u unaprijed dogovoreno vrijeme. Za neke apartmane check in u poslovnici (ako je to slučaj, to će biti naznačeno na obrascu potvrde u dijelu dolaska).

Do kada mogu ući u stan?

Vrijeme će biti naznačeno na obrascu potvrde.

Što trebam poduzeti ako kasnim pri dolasku?

Na dan dolaska ako kasnite treba pozvati navedeni mobilni telefonski broj. Ako želite promijeniti svoju rezervaciju na vrijeme, možete nas obavijestiti nekoliko dana ili više prije dolaska tako što nam možete poslati e-mail: rakoc.rs@gmail.com

Do koliko sati moram napustiti stan?

Normalno check out vrijeme je 12:00. Medjutim, to varira i bice jasno naznačeno na obrascu potvrde.

Mogu li odgoditi moj prtljagu u apartmanu na mom odlasku?

Ako želite odgoditi svoju prtljagu u stanu nakon 00:00 morate nas nazvati prije check out kako bi vam to omogućili (što je vezano, za dolazak na taj dan ili ne).

Ako imam problem za vrijeme mog boravka u apartmanu gdje treba zvati?

Trebali bi nazvati mobilni telefonski kontakt broj kako je navedeno na obrascu potvrde.

Ja putujem s bebom, da li u stanu postoji dječji krevetca i stolica?

U slučaju da vam je potreban bebin krevetac i stolica molimo vas da nas obavijestite prilikom rezervacije (u dodatne informacije 'odjeljak ili prije dolaska putem e-maila: rakoc.rs@gimail.com Imajte na umu da, ako je potrebno više od jednog krevetca ili stolice molimo vas da to naglasite (kontaktirajte nas za više informacija).

Je li usluga spremačice uključena tijekom boravka?

Obično postoji usluga čišćenja za boravak nakon 7 dana (za rezervacije do 7 dana usluga čišćenja i promjene posteljine / ručnika nije uključena u cijenu. Za boravak od 7 + noći usluga čišćenja i promjena posteljine / ručnika je uključena). Molimo kontaktirajte nas za više informacija.